Søren Rasmussen

Kørernummer: 522
Klasse: 125-B

Årets yngste kører hos Team Specialmontering, 14-årige Søren Rasmussen, er noget af en træningsnarkoman. Selv om 2015-sæsonen blev ødelagt af en brækket fod, har han gennem længere tid trænet til sin første maraton i København i maj.

Fire dage om ugen står den på konditionstræning, og vægtlokalet får besøg på alle hverdage. Og Søren mærker tydeligt, hvordan det giver fart i cyklen:

”Jeg kan mærke en helt vild forbedring siden i sommer. Grundformen er skarp, og nu er det klart, hvor meget konditionen betyder, fortæller Søren Rasmussen, der går på efterskole og derfor kun kan træne på cyklen i weekenderne, når han er hjemme hos familien i Klejs ved Juelsminde.

Når man taler med Søren, får man et klart indtryk f en grundig og systematisk kører, der er usædvanligt velforberedt på de vigtigste løb:

”Når vi kører på banen, lægger jeg mig ofte bag en af de dygtige kørere og vurderer, hvor overhalingsmulighederne er. På den måde kan jeg også se, hvor de henter tid på mig,” siger Søren. Det giver ham viden om banen og om, hvor han selv skal arbejde på at blive bedre. Bagefter stiller han sig i de svære sving og læser, hvordan de stærke ryttere håndterer dem. Det er den slags, der for alvor giver mulighed for at avancere i feltet i det lange løb.

Søren repræsenterer Team Specialmontering i B125-klassen i 2016, og ambitionen er foreløbig en Top 10-placering i rækken.

Sidste år kørte han for Kaj’s MC, som hører til blandt Team Specialmonterings tætteste samarbejdspartnere. Derfor var springet ikke så stort, men Søren Rasmussen venter alligevel en god sæson:

”Det tegner til at blive et godt år. Vi kan virkelig mærke, hvor hurtigt det går. Team Specialmontering har styr på tingene, og de gør noget for kørerne. Det er professionelt, og vi får det skub, der er nødvendigt for komme videre,” siger Søren, der allerede før sæsonstart har mærket, hvor godt sammenholdet er på teamet.