Victor Withen

Victor Withen, Team Specialmontering
Kørernummer: 76
Klasse: B-MX2

Victor er færdig med at være teenager. Nu rykker han

Victor Withen Weiercke kom først sent i gang med at køre motocross, men da han som 16-årig gik ind i sporten i 2015, var der fart i motorcyklen. Han nåede målet om at rykke op i B-MX2 allerede i sin første sæson. I 2016 håbede han på en placering i top-10, og også den blev opfyldt med en samlet 8-plads i DM, selv om en studierejse forhindrede ham i at stille op i en af årets fem DM-afdelinger. 

Den imponerende karrierestart har givet anledning til en del løftede øjenbryn i sporten. Nøjagtigt hvad Victor og hans far, teamchef Thomas Withen, håbede på, da de gav hinanden håndslag på at gå all-in for to år siden. Dengang sagde han farvel til karrieren som gymnast med fem års turneer i hele verden med Flying Superkids til fordel for at køre. Og der er flere ambitioner hos ham.

"Målet i år er at slutte blandt de ti første i DM - og så har jeg en lille forsigtig drøm om at kæmpe mig op i top-5," håber motocrosskøreren fra Harlev lige uden for Århus. Han er fuldstændig ærlig om grunden til, at han ikke føler sig klar til at sigte direkte på oprykningen. 

Victor Withen fra Team Specialmontering"Der gik vist lidt for meget teenager i den i de sidste måneder af 2016, og det er gået hårdt ud over formen," erkender Victor. Men det arbejder han benhårdt for at rette op på. "Jeg har aldrig været så motiveret før. Nu har jeg prøvet det der med fester og øl, og jeg gider det simpelthen ikke. Det er spild af tid." Nu er hans mål i første omgang at nå op på sit gamle fysiske niveau, og så bygger han oven på. 

En ting er helt sikkert: Øl og fester er et overstået kapitel. Nu går han all-in igen. Og hos Team Specialmontering glæder vi os til at se, hvor mange point Victor skraber sammen, når fysikken igen er i stand til at følge med evnerne. Vi oplever hans dedikation i den daglige træning - og når dén er tilbage, ved vi, at det kan blive rigtig sjovt at følge Victor.

Til daglig går han i 3. G på HHX i Viby, og når studenterhuen er på plads, arbejder han et år eller to for Special Montering, mens han får klarhed om, hvad han skal med arbejdslivet. Motocross skal der være plads til.  

Fotos: Øverst: autzenMXfotos Nederst: Klaus Rasmussen
Tekst: Steen Kræmer