Line Svane

Line Svane kører motocross med Team Specialmontering
Kørernummer: 62
Klasse: 125C

Det er sjovest at køre mod drengene

Line Svane satte sig første gang på en motocrosscykel som 10-årig i 2010 - og så var hun ellers hooked. Den talentfulde pigekører følger rigtig godt med, når det går stærkt. Også når hun konkurrerer mod drenge.

"Jeg kan godt lide at køre mod drengene. Det giver en helt anden modstand. Der er flere kørere, og det giver tættere løb. Engang deltog jeg i et dameløb med fem deltagere. de to var hurtigere end mig, og de to andre lå langt bagefter. Så bliver det kedeligt," fortæller hun. Drengene kører også en smule hårdere, og det passer godt til hendes temperament at være lidt under pres. 

Da Line skiftede til Team Specialmontering i starten af 2017, var det første gang, hun blev en del af et team. Springet fra hjemmebasen i Stavtrup til Skibby skyldtes blandt andet hendes far Bo, der arbejder godt sammen med teamchef Thomas Withen. Og hun er glad: 

Line Svane Team Specialmontering

"Det er et godt team, og jeg kender Thomas udmærket. Han og de andre lever op til forventningerne - især efter at jeg fik et par bukser, der passede," smiler Line, der arbejder hårdt for at nå sit mål om at rykke op i B-MX2 i hendes første sæson som en del af teamet.

Og hvis det lykkes, kommer hun op i selskab med nogle af de skrappe drenge. Den 17-årige kører betegner selv sin kørestil som: "Sikker. Jeg prøver at undgå uheld, men jeg vil gerne afprøve grænser."  Og det gør hun. Udefra er der flere, der ser hende tage den korteste vej, selv om der er risiko ved det. Og den indstilling er ubetinget en fordel, når man gerne vil vinde i motocross. 

Fotos: Kasper Dahl Sørensen