Ditte Svane

Ditte Svane, Team Specialmontering
Kørernummer: 345
Klasse: DMCU's dameklasse

Ditte kører klogt - og nu har hun magten over maskinen

"Jeg prøver altid at holde hovedet koldt," fortæller Ditte Svane, når nogen spørger hende om hendes kørestil. Det er ikke helt forkert at sige, at hun tænker motocross, og det gør Team Specialmonterings ene nye kvindelige kører til et interessant bekendtskab. Hun arbejder koncentreret for at læse banen, så hun finder de rigtige linjer. 

Og det lykkes som regel for Ditte, der dog har været væk fra sporten med jævne mellemrum i de senere år. Værst gik det i 2014, da hun var ude hele sæsonen med et kompliceret brud på armen, der krævede flere operationer og et års pause. Læg en stribe hjernerystelser i kurven, så finder du den bedste begrundelse for, at Ditte ikke kører løb i 2017.

"Mit arbejde som anlægsgartner hos Buus Anlægsgartner i Brabrand og skolen forhindrer mig i at træne nok i hverdagene, og derfor føler jeg mig ikke klar. Og så er det, de dumme skader kommer," siger Ditte Svane fornuftigt. Men hun træner så hårdt, det er muligt, og ambitionen er at komme tilbage til løbene i 2018. 

Skiftet til Team Specialmontering har været en skøn oplevelse for hende. Blandt andet fordi hun er skiftet til en Yamaha 125 ccm i stedet for den gamle 150 ccm:

"Det var som om, min gamle maskine havde magten over mig. Nu føler jeg, at jeg har magten over den," siger Ditte optimistisk. Resten af teamet glæder sig til at se hende løbsaktiv igen på en motorcykel, der passer hende langt bedre. Så bliver det rigtig sjovt at følge hende.

Ditte er skiftet til Team Specialmontering fra 2017-sæsonen sammen med tvillingesøsteren Line og deres papbror Mikkel Hedegaard. 

Foto: Kasper Dahl Sørensen