Mads S. Rasmussen

Kørernummer: 7
Klasse: 125 B

Mads Rasmussen kan se tilbage på et brag af en sæson i 125B-klassen, hvor han opnåede en samlet DM-sølvmedalje. Undervejs vandt han DM-afdelingerne i Hadsund og Svendborg, og kørte på et højt niveau hele sæsonen. Eller med andre ord: Målet er nået.

”Næste år rykker jeg over i BMX-klassen, hvor målet er at ende i Top 3 ved DM,” siger Mads Rasmussen, der allerede har det ambitiøse mål klar for 2017: En placering blandt de 5 bedste ved A-DM. Og træner Kasper Jensen er ikke i tvivl om, at Mads har potentialet til at nå sine mål:

”Han kører allerede stærkt nok til at klare sig i AMX, og han kan nå rigtig langt. Det kræver, at han bliver ved med at træne hårdt og forbedre sig. Fysikken kommer til at afgøre, hvor langt han kommer,” siger Kasper Jensen.

Han peger på, at Mads rykker til en klasse med større aldersspænd, og at han derfor kommer op mod konkurrenter med langt mere fysik. Og det er da også grunden til, at crosstalentet lige nu bruger mere tid i vægtcenteret end nogensinde før.

mads-3”Jeg er jo en lille spirrevip med en god kondi. Derfor er min store styrke på sandbaner, hvor konditionen er så vigtig,” siger Mads, der fyldte 16 i oktober 2015. Altså er det nu, han skal til at vokse for at kunne slå til blandt de voksne, når det (forhåbentlig) handler om AMX i 2017.  Men den tid, den udfordring. Foreløbig gælder det om at leve potentialet ud og rykke op med et topresultat i 2016.

Mads Rasmussen fortæller, at han allerede begyndte at køre som 4-årig. Han havde set naboens søns crosser og ville have en tur. ”Når du kan køre cykel uden støttehjul,” fik han at vide – og en uge efter havde han lært at cykle uden. Så gik der en måned, og så havde fireårige Mads sin første motocrosscykel.

Det hjælper selvfølgelig også på mulighederne, at hans far Jan Rasmussen nu som dengang fungerer som fast mekaniker, chauffør og servicemand for Mads i forbindelse med løb og træning.