Jonas Overby

Jonas Overby, Team Specialmontering
Kørernummer: 148
Klasse: B-MX2

Jonas kører til kanten

Jonas Overby er et spændende bekendtskab - en af dem, der er med til at gøre motocrosssporten både dramatisk og fuld af action. Nåh ja, og så er han nyeste mand på Team Specialmontering fra starten af 2017. 

Mekanikerlærlingen kører aggressivt - og han presser sig selv i enhver situation. Han udfordrer sig selv hele løbet igennem, og det giver både knubs og resultater:

"Jeg kører på kanten - helt derud, hvor det er lige ved at gå galt," fortæller han. "Den fedeste fornemmelse i verden er, når jeg satser så meget i et sving, at jeg ikke regner med, at jeg kommer igennem - og så det lykkes alligevel. Der findes ikke noget bedre for Jonas, der i år huserer i B-MX2. 

2016-sæsonen var præget af efterveerne efter et voldsomt styrt i Holstebro. Han fortæller om smadret muskelvæv i det ene lår, en læderet nyre og voldsomme problemer med lysken. Nu er han helt klar igen. Og nej, der er ikke ret mange tøsedrenge i motocross. 

Jonas' ambitioner til sæsonen er altid at gøre sit bedste, at køre stærkt og have det sjovt. Han har lært, at han præsterer dårligt, hvis han lægger pres på sig selv. Og hvis resultaterne kommer, så kommer de. Hans bedste resultat til dato er 2. pladsen i Harskamp i den hollandske vinterturnering. Og vi andre tror på, at han kommer langt frem. Især på sandbaner, som er hans klare livret. De tre første år, han kørte, foregik det stort set altid på sand, og derfor føler han sig hjemme der. 

Beslutningen om at køre med Team Specialmontering var let for ham:

"Thomas holder hvad han lover, og det kneb lidt med mit gamle team. Og så kan jeg godt lide de andre kørere. Vi taler godt sammen," fortæller Jonas Overby, der til daglig er i lære som mekaniker hos MidtAu2 i Brande, hvor han også bor. Som de fleste andre unge motocrosskørere har han god opbakning hjemmefra. Hans mor har været med til alle løb siden 2008, da han begyndte at køre.