Jesper Kristensen

Jesper Kristensen fra Team Specialmontering - motocross
Kørernummer: 882
Klasse: B-125 og B-MX2

Det var faktisk en defekt på Jesper Kristensens crossmaskine, der medførte, at han endte med at køre Yamaha sammen med Team Specialmontering.

”Min KTM havde et problem med gearkassen, og det trak ud med at få reservedele hjem. Da Thomas Withen fandt ud af, at vi manglede en maskine, tilbød han at låne mig teamets crosser til B125 DM-afdelingen i Svebølle,” fortæller Jesper. Løbet gik helt efter planen, og han endte som nummer tre med heatplaceringer som nummer 4 og 3.

Og så var der ikke langt til beslutningen om at køre med fast. 

”Jeg savnede at være en del af et hold. Hyggen og sammenholdet betyder meget for mig, og så har vi talt en del med både Thomas og Victor, og de virker flinke,” siger den nyeste kører hos Team Specialmontering.

Og det har ikke været noget problem at skifte til Yamaha – tværtimod. Den er stærk støddæmpermæssigt og styrer godt, mener han.

Den 16-årige skoleelev har kørt Motocross i 9-10 år og betegner sig selv som en allround-kører, der klarer sig lige godt uanset om løbene foregår på sandbane eller hårdbane. Jesper er en tålmodig kører med en afventende kørestil. Han vil simpelthen hellere udnytte modstandernes fejl end at være alt for aggressiv og tage chancer. Undtagelsen er, når han har behov for at køre sig op i feltet efter et uheld eller en defekt.

Målet for det første år hos Team Specialmontering er en podieplacering i B125. Så håber han at skifte til 250 i 2017. Tidligere har han kørt hos Team Villadsen og Easy MX med en samlet DM-fjerdeplads for 85’ere som sit bedste resultat. Den rekord skal forbedres i 2016, hvor han efter to DM-afdelinger holder fat i tredjepladsen.

Teamchef Thomas Withen er begejstret for at have Jesper med som en del af holdet.

”Vi forventer rigtig meget af at køre sammen med ham. Jesper kører rigtig stærkt, og jeg kunne godt tænke mig, at vi får puttet noget mere fanden-i- voldskhed ind i ham. Han er utroligt sympatisk, og det har han måske en tendens til at tage lidt for meget med på banen,” siger Thomas Withen. Potentialet er der i hvert fald til noget rigtig godt – især når grundtræningen kommer helt på plads.

Fotos: AutzenMXfotos
Tekst: Steen Kræmer