Andreas Jørgensen

Andreas Jørgensen fra Team Specialmontering, DM-afdeling i Randers 2017
Kørernummer: 158
Klasse: A-MX2

Andreas er en af landets bedste

Det er en af landets bedste motocrosskørere, der kører med Team Specialmontering fra sæsonstart i 2016. Vores gæt er, at 21-årige Andreas Jørgensen havde stået på podiet ved DM i 2014 eller 2015, hvis han havde undgået alvorlige uheld. Af hans fem sæsoner som A-kører har han kun været på banen i 1½ år. Alligevel lå han nummer fem i den samlede DM-stilling, da et totalskadet knæ i august 2013 satte en stopper for en ellers flot sæson.


Ved starten af 2017-sæsonen kom Andreas Jørgensen igen i sving efter 1½ års pause med et kompliceret brud på venstre arm, og der er fart i supertalentet. Vi oplever en både hurtigere og sikrere kører, som vi tror, kommer til at blande sig langt fremme i årets DM-afdelinger. Han forklarer selv forandringen sådan her: 

"Jeg er blevet ældre og lidt roligere, og derfor laver jeg færre fejl," vurderer Andreas, og han er ikke i tvivl om at det første år hos Team Specialmontering har været sundt for ham. "Selv om jeg har været skadet, har jeg virkelig følt mig hjemme og godt behandlet. Alle omkring teamet er både dejlige og kompetente - og altid klar til at hjælpe."

Efter flere års MX-tørke er crosstalentet sulten efter at få indhentet nogle køretimer, og han er flittig på træningsbanerne i både Danmark og udlandet. Hans primære mål er at få mere løbserfaring, udvikle sig og stabilisere formen. Så må resultaterne komme næste år. Alligevel var det kun en maskinskade, der forhindrede ham i at få masser af dejlige point ved første ADM-afdeling i Randers i 2017.

”Thomas Withen har et spændende projekt, som jeg gerne vil være en del af. Han satser på få kørere, der virkelig vil noget med sporten. Og så har Thomas har samlet nogle rigtig mennesker omkring teamet. Og så er alle de stærke og aktive sponsorer et stort plus,” fortæller han.

Andreas Jørgensen nævner selv en 9. plads i en ADAC-afdeling i Tenffeld i Tyskland som karrierens hidtil bedste resultat. ADAC-løbsserien tiltrækker de bedste europæiske kørere. Derudover har han været tæt på podieplaceringer i flere DM-afdelinger.

Som så mange andre, der kommer langt i sporten, er Andreas startet tidligt med Motocross. Han var 6, da han for 15 år siden første gang kørte Cross, og hans far er stadig fast mand til løb og træning. I 2017 fungerer han igen som fast mekaniker for sønnen.

Andreas Jørgensen beskriver selv sin kørestil som ’aggressiv, men med måde’. Han er sjældent blandt de forreste efter starten, men til gengæld er han stabil og god til at holde samme omgangstider gennem hele heatet. Det betyder, at den seje horsensianske pædagogmedhjælper æder dem, der brænder krudtet af i starten, på de sidste runder.

”Nøgleordet er god forberedelse,” siger han. Derfor står den på 12 timers ihærdig konditionstræning i løbeskoene, i svømmehallen eller på romaskinen hver uge. Læg dertil mindst tre gange træning på motocrosscyklen, så har vi billedet af en seriøs og ambitiøs sportsmand, der yder sit allerbedste for at nå sine mål. Hver gang.

Trods sin skade har Andreas været en integreret del af teamet i 2016, og vi glæder os til et spændende 2017 med ham som en langt mere aktiv del af Team Specialmontering.

Da Andreas Jørgensen i starten af 2016 skiftede til Team Specialmontering, lavede Crossnyt TV dette interview med ham.

Billeder: AutzenMXfotos
Tekst: Steen Kræmer