Joan K. Andersen

Kørernummer: 101
Klasse: Dame

25-årige Joan K. Andersen er en af landets stærkeste damekørere. Hun har ét år bag sig i Team Specialmontering og kan se tilbage på en svingende sæson:

”Jeg synes, at jeg har været ramt af uheld hele vejen igennem 2015. Når jeg har ligget godt, er jeg blevet kørt af banen, eller har været udsat for tekniske problemer. Og andre gange har mine nerver spillet mig et puds,” fortæller hun. ”Men jeg slap da næsten fra sæsonen uden skader.”

Alligevel var Joan K. Andersen kun få point fra at opnå den podieplacering i DM-regnskabet, der var målet før året. Men skuffelsen har altså en forklaring. Og så drillede nerverne igen i den afgørende DM-afdeling.

Sæsonens helt store oplevelse var, da Joan K. Andersen deltog i en VM-afdeling i Tjekkiet i sommer.

”Det var kæmpestort. Fantastisk at køre foran 5000 tilskuere den ene dag, men også skræmmende, siger hun. I selskab med verdens bedste sluttede Team Specialmontering-køreren på omkring en 25.-plads. Det var hun ganske godt tilfreds med.

VM var ikke bare en enestående oplevelse, men også en sand øjenåbner for hende:

”Jeg har set, hvor hårdt og seriøst, man skal arbejde for at nå toppen. Jeg har set, hvor hårdt verdensmesteren går til den ved opvarmningen, og hvor seriøst verdensstjernerne griber alt. Det var vildt lærerigt,” siger Joan K. Andersen. Og det får konsekvenser til næste år.

”Jeg er indstillet på at arbejde hårdere. Nu kan jeg se, hvad jeg skal gøre anderledes, hvis jeg vil være bedre, fortæller hun.

Den 25-årige skilteteknikerelev har kørt Cross siden 2006, da hendes far tog hende med hen til den lokale motocrossbane. Der var to kvindelige kørere, der lånte hende deres motocrosscykel og så var 16-årige Joan ellers solgt.