Mikkel Hedegaard

Mikkel Hedegaard kører motocross med Team Specialmontering
Kørernummer: 14
Klasse: C Åben

Mikkel kæmper hele vejen

Der var ingen tvivl hos Mikkel Hedegaard, da han sammen med papsøstrene Line og Ditte Svane fik muligheden for at skifte til Team Specialmontering.

"Vi kender jo Thomas godt, og alle er både flinke og hjælpsomme," fortæller den 17-årige kører, der begyndte at køre cross for ti år siden. Han og hans familie nyder også at være en del af fællesskabet på et team, hvor der er plads til alle.

Mikkel arbejder til dagligt hos sin papfar Bo Jacobsen, der er indehaver af Århus Kloakservice. Det krævende kloakarbejde holder ham fysisk på toppen, så han er en fysisk stærk kører.

Det er en af årsagerne til, at han er så stabil. Hans styrker er, at han er god til at stå på motorcyklen og til at holde armene rigtigt. Det gør det lettere at holde maskinen, og derfor bærer den tekniske træning frugt. Mikkel kører stærkest på hårdbane, og han er fuldstændig klar over, hvor han skal blive bedre: 

"Jeg har svært ved at fokusere i starterne, så dem laver jeg næsten aldrig," erkender ham. Derfor er det hans store fokusområde. Der skal trænes starter. Og mange af dem. For det er hårdt at være nødt til at køre bagfra hver eneste gang.

Mikkel Hedegaard har kørt motocross i 7 år, men har kun kørt løb de seneste tre. Baggrunden er, at han er udfordret af en kombination af svær ADHD og autisme, og det betyder, at hårdt arbejde og træning af blandt andet fokus er nødvendigt for ham. Men fighterviljen er der, og han giver sig fuldt ud hver eneste gang, han sætter sig på maskinen. 

Mikkel Hedegaard, Team SpecialmonteringDet er en af de vigtigste årsager til, at han passer perfekt til Team Specialmontering. Altid at gøre sit bedste og at arbejde på at blive bedre hver eneste dag er blandt de værdier, teamet har til fælles med de sympatiske kører. 

Motocross er måske den allervigtigste ingrediens i Mikkels liv. Han elsker træningen, og han elsker løbene. Og da han for tre år siden fik en svær sukkersygediagnose, blev det endnu vigtigere for ham. "De dage, hvor jeg kører, er blodsukkeret stabilt, og så kan jeg tage insulinpumpen af. Det er fedt," fortæller Mikkel, der glæder sig over, at Team Specialmontering også rummer og tager hensyn til en kører med hans udfordringer. 

Fotos: Kasper Dahl Sørensen
Tekst: Steen Kræmer