Jens B. Skousen

Kørernummer: 102
Klasse: Classic Cross +70

Team Specialmonterings suverænt mest vindende kører er Jens B. Skousen, der næste år kan fejre sit 55-års jubilæum i sporten. Den 70-årige veteran kører på allerhøjeste niveau og præsterede i 2015 at blive dansk mester, nummer 4 i EM og at være en del af holdet, der vandt sølv ved verdensmesterskaberne.

Det er alt sammen sket i Classic 70+, som er for kørere over 70. Alle kører på udstyr, der er fra før 1965, så der er der er dobbelt forstand tale om veteranløb. Men stærkt går det, og ’hele holdets bedstefar’ hører altså til blandt de bedste i verden.

”Jeg har altid kørt motocross,” siger Jens B. Skousen, der først kom i gang som 16-årig, selv om han faktisk var født ind i motorsporten. Hans far kørte sidevognsløb på rundbane, og så var sporet så godt som lagt.

”Jeg husker tydeligt mit første løb. Jeg blev nummer 2 og vandt 50 kroner! Det svarede til en elektrikerlærlings ugeløn, så det var en stor dag,” husker han. Allerede i 1966 blev Jens B. Skousen Danmarksmester og kørte derefter på landsholdet i 8 sæsoner.

Hans bedste internationale resultat som topkører var en 6.-plads i et individuelt Grand Prix (datidens VM-afdelinger), og han har været med til at slutte som nummer syv ved verdensmesterskaberne for hold.

”For mig er motocross er meget mere end at køre løb. Det er at være sammen med sine venner og få gode oplevelser. Min kone og jeg kører campingvognen til EM-afdelinger i f.eks. Tjekkiet, Italien og England,” fortæller Jens B. Skousen. Hjemme i Rønde har han sit eget værksted, så han kan arbejde med sine cykler.

Og selv om man har rundet de 70, kan man da sagtens stadig have ambitioner: Randers har fået tildelt en VM-afdeling i Classic MX i 2017, og det er Jens B. Skousens klare ambition at være med helt fremme til den tid. Og derefter? Tja, det er kun helbredet, der kan stoppe ham, og det fejler i hvert fald ikke noget indtil videre.

Veteranen nu har kørt for Team Specialmontering i tre sæsoner, siden Thomas Withen inviterede ham til at være med.

”Jeg har jo kendt Thomas’ forældre og introducerede ham for motocross, da han i sin tid begyndte,” siger Jens B. Skousen. Han var i starten også tilknyttet som træner, men har holdt fingrene væk, siden Kasper Jensen kom til. ”Nu byder jeg mest ind ved at være der og være moralsk støtte,” siger han. Og han er ikke i tvivl, når han bliver spurgt om et godt råd til unge kørere, der vil være rigtigt gode:

”Hvis du vil noget med motocross, er det et fuldtidsjob. Køre – træning – kondition. Der er ingen genveje, og der er ikke plads til svinkeærinder. Ikke noget med at holde pause i et halvt år, fordi du har fundet en pæn pige,” siger Jens B. Skousen.

Du kan læse mere om Classic Cross på www.classiccross.dk

Dansk VM-sølv ved Classic Motocross of Nations

Team Specialmonterings seniorkører Jens B. Skousen, var med til at sikre dansk VM-sølv ved Classic Motocross des Nations, som blev kørt i Nordirland d. 17. september 2016.

TV2Østjylland bragte d. 6. oktober et indslag om Jens. Du kan se indslaget her.